Matyáš Otava - první dítko Hlučína i Moravskoslezského kraje v r. 2015

Dne 7. ledna přivítal na hlučínské radnici prvního občánka města Hlučína roku 2015 - malého Matyáška Otavu s rodiči Klárou a Josefem Otavovými, starosta města Pavel Paschek s místostarostkou Blankou Kotrlovou.

Jelikož byl Matyášek první i v rámci Moravskoslezského kraje, přijel za ním také hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
Když přišel klouček 1. ledna 2015 v 1.49 hod. na svět, měřil 50 cm a vážil 3400 g. Mamince Kláře se začal ozývat už od 25. prosince. "Ještě jsme se vydali do kina, protože jsme si řekli, že až budeme mít miminko, už se tam nedostaneme. Pak jsme chvílemi místo filmu sledovali "poslíčky". Nakonec jsme film viděli celý, ale do porodnice jsme pro jistotu zajeli. Odtud nás po vyšetření ještě poslali domů," popisují s úsměvem šťastní rodiče zážitky, které předcházely narození syna.
Maminka z Brna a tatínek z Hati se poznali u známých v Kroměříži. Vzali se v r. 2013 v Hlučíně, kde se také zabydleli. Jméno pro chlapečka vybrali společně, a jak říká paní Klára Otavová: "Už od začátku těhotenství jsem věděla, že to bude kluk. Prostě jsem to cítila. Při jeho narození jsem byla trochu utlumená prostředky proti bolesti, ale všechno proběhlo v pořádku. Matyášek je naše zlatíčko, moc jsme se na něj těšili, milujeme ho."
Po celou dobu setkání spal Matyášek tvrdým novorozeneckým spánkem, ze kterého jej nevyrušil ani hovor ani osvětlení obřadní síně. Město Hlučín i Moravskoslezský kraj věnovali prvnímu občánkovi a jeho rodičům peněžní poukázky, drobné dárky a mamince květiny. S rodinou Otavovou se zástupci Hlučína setkají zakrátko ještě na vítání občánků, které město tradičně pořádá. A jak to vypadá podle vyjádření Kláry a Josefa Otavových, může se Matyášek zcela jistě těšit na další sourozence.
Přejeme pevné zdraví, spokojenost a šťastný život v Hlučíně.
 
 
Jarmila Harazinová
zastupující mluvčí města Hlučína
tel. 595 020 203
e-mail: harazinova@hlucin.cz

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska