Mažoretky MK Ballerisimo Hlučín zvítězily ve finále Mistrovství ČR mažoretek

Tři zlaté medaile, jedna stříbrná a k tomu ještě bronz jako perličku na závěr. Tyto úspěchy si z finále Mistrovství ČR mažoretek v Opavě odvezla děvčata z MK Ballerisima, která reprezentují město Hlučín na celostátních i mezinárodních soutěžích. Na finálovém kole MČR mažoretek zkrátka zazářily a postoupily do výkonnostní třídy A.

Celá cesta za medailemi byla velmi náročná. Děvčata začala trénovat v září loňského roku a nebylo to vůbec jednoduché. Mnoho nováčků, ale také již zkušených mažoretek se muselo naučit náročné choreografie, které jim trenérky připravily. Mnoho hodin tréninků ale děvčata zvládla s přehledem a nadšením. Jejich zodpovědný přístup a radost z pohybu je nakonec dostala k titulu nejvyššímu. Zzlatou medaili získala velká formace kadetek ve věku 8-12 let. Staly se tak vítězkami ve své výkonnostní třídě a kromě 1.místa si odvezly i postup do nejvyšší výkonnostní třídy A. Pohádková choreografie se nesla v duchu pohádky o Popelce. Na pódiu byla dobře vidět radost děvčat a nadšení, které tomuto sportu dávají. To vše se s krásným výkonem promítlo do bodování rozhodčích. V odpoledním programu nezůstaly pozadu starší juniorky, které si letos poprvé připravily velmi náročnou choreografii s názvem Královna říše stínů. Jak už téma choreografie napovídá, hlavní roli zde hrála baletní průprava v kombinaci s precizní prací s hůlkou. I zde se děvčata poprala na výbornou, porota vyzdvihla nejen náročnost celé choreografie, ale také výbornou pohybovou průpravu Ballerisimáckých juniorek. Nakonec se děvčata stala stříbrnými medailistkami na Mistrovství České republiky mažoretek a odvezla si také postup do nejvyšší víkonnostní třídy A. Tento úspěch vlastně nebyl čas pořádně oslavit. Již druhý den totiž juniorky bojovaly znova. Tentokrát v malých formacích. Tak obrovské úspěchy nikdo z děvčat nečekal. Mnoho startujících, výborné výkony a nabitá hala. Ballerisimačkám se opět dařilo. Juniorská sólistka Veronika Balarinová podávala během celé soutěžní sezóny skvělé výkony, proto patřila již na startu mezi favoritky. Tlak, který je vyvíjen na favoritku ale zvládla na výbornou. Svým výkonem si své postavení ještě ukotvila a porazila 37 svých soupeřek. Verunka tak přidala další zlatou medaili pro hlučínské MK Ballerisimo. Velmi milým překvapením dne byla bronzová medaile mažoretek pro trio Verunka Guřanová, Veja Balarinová a Sárinka Jandátová. Děvčata se předvedla s energickou choreografií, ve které nechyběly prvky latinskoamerických tanců. Naprosto nečekaná medaile pak byla krásnou odměnou za píli, kterou své choreografii věnovaly. Nádhernou zlatou tečkou na závěr byla juniorská malá formace. Děvčata patřila mezi favoritky, protože se ještě nikomu nepodařilo je letos porazit. Po kvalifikaci, kde zvítězily si trenérky tajně pomýšlely na cenný kov. Slzy štěstí, obrovská radost, dojetí a krásný pocit - to vše děvčata cítila, když se i ony staly vítězkami kategorie malých formací baton a se zlatem na krku rovněž postoupily do výkonnostní třídy A na finále do Karviné.

Všechny tyto úspěchy jsou nejen prací děvčat, ale také trenérek MK Ballerisima Hlučín a rodičů, kteří děti v tak krásném sportu podporují. MK Ballerisimo Hlučín trénuje na základní škole dr. M. Tyrše v Hlučíně, kde se děvčata pravidelně scházejí na tréninzích v místní tělocvičně. Není to samozřejmě jen dřina a tréninky. Děvčata se společně účastní různých akcí a výletů, společně se radují a jsou velmi dobré kamarádky. Tak, jak vystupují na pódiu, působí i mimo něj. Jsou kolektiv, který se navzájem umí podpořit a společně zažívají neuvěřitelné zážitky, které je dokáží povzbudit k čím dál lepším výkonům. Jsme velice rády, že jsou děvčata tak šikovná a my můžeme být pyšné trenérky. I ostatní děvčata s námi mohou zažívat tyto úspěchy. Stačí přijít kterýkoliv pátek v 16:30 hodin do tělocvičny na základní školu dr. M. Tyrše v Hlučíně. 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska