Mažoretky z Hlučínského Ballerisima vezou domů republikové medaile i postupy!

Karviná patřila ve dnech 12.-13.5. mažoretkám. Konalo se zde totiž finále Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu.

Hlučín zde měl tradičně své zástupce - mažoretky MK Ballersimo, které trénují v tělocvičně na ZŠ dr. M. Tyrše. Děvčatům se dařilo po celou soutěžní sezónu, která začala již v únoru. Na soutěžích, které se konaly po celé České republice, zářily. Z každé soutěže dovezly mnoho medailí, a tak není divu, že v karvinském finále patřily mezi favoritky. Ballerisimo závodilo po oba soutěžní dny. Hned v sobotu o sobě hlučínské mažoretky daly znát. Nejmladší mažoretky z MK Ballersima ve věku 4-8 let patří již tři roky mezi absolutní špičku České republiky. I letos toto postavení upevnily. Malou mistryní se stala Ema Malkrabová v sóle s hůlkou, kde zvítězila v konkurenci patnácti nejlepších sólistek z celé republiky. Zabodovalo také duo v nejmladší kategorii littlekadetek, děvčata opět brala republikové zlato. Ve stejné kategorii malé Ballerisimačky braly stříbrné medaile, tentokrát ale v disciplíně velkých pódiových sestav. Jde o velmi složitpu disciplínu - nejmladší děvčata začala s mažoretkovým sportem teprve v září. Pod vedením trenérek Viktorie Čejkové a Karin Wronové pak 2-3x týdně trénovaly nejen práci s hůlkou, ale také baletní a gymnastickou průpravu. Ballerisimo se tak stalo týmem s nejvyšším počtem medailí v nejmladší kategorii littlekadetek na finále Mistrovství České republiky, stejně jako loni. V odpoledním programu vystupovaly starší kadetky, dívky ve věku 8-11 let. Ty se loni staly vítězkami MČR mažoretek, ze kterého postoupily do nejvyšší výkonnostní třídy A, a také na Mistrovství světa v mažoretkovém sportu. Cíle tak rozhodně byly vyšší, než loni. Své defilé, což je disciplína, ve které musí děvčátka projít trasu 100 metrů, zvládly Ballinky na výbornou. V republikové konkurenci braly 5. místo a přímý postup na Mistrovství Evropy i světa v mažoretkovém sportu. Největším překvapením pro trenérky Veroniku Balarinovou, Karin Wronovou a Lucii Bilíkovou byla ale pódiová sestava s tématem Agentek Powerpuff girls, se kterou děvčata vybojovala 6. místo a rovněž přímé postupy na Evropský i světový šampionát. V juniorské kategorii se dařilo opět. Děvčata ve věku 12-15 let jsou zatím nejstaršími mažoretkami v Ballerisimu. Tato děvčata na finále MČR postoupila z prvního místa, proto byla očekávání velká. A to se potvrdilo. S pódiovou sestavou na téma špionek Totally Spies se Ballerisimo umístilo na 5. místě, s pochodovým defilé pak těsně pod stupněmi vítězů na místě čtvrtém. I tyto obě choreografie trenérek Gabriely Křížové a Karin Wronové získávají postup na Mistrovství Evropy a světa 2018 v mažoretkovém sportu.

Velkou radost do týmu přinesla sólistka Nikol Bilíková, která se v obrovské konkurenci sólistek umístila na 3. místě v kategorii sólo 2baton kadetky a stala se tak II. Vicemistryní České repubiky pro rok 2018.

Nedělní soutěžní den byl rovněž plný radosti, protože děvčata z Ballerisima přidala další postupy na Mistrovství Evropy i světa. Díky jejich úspěchu tak budou reprezentovat město Hlučín v Chorvatsku. Do Crikvenice na Mistrovství Evropy v mažoretkovém sportu odjedou už v polovině června. MK Ballerisimo bude jediným týmem, který bude město Hlučín reprezentovat na evropském šampionátu. Poté čeká mažoretky zasloužený měsíc volna. Srpen však opět věnují tréninkům, a to díky přípravě na Mistrovství světa v mažoretkovém sportu, které letos se koná v Praze.

Medaile, tituly a postupy však nejsou jen odměnou pro trenérky, mažoretky, ale také pro všechny, kteří se podílejí na podpoře tohoto velkého a veleúspěšného týmu mažoretek Ballerisimo z Hlučína. Za veškerou podporu svým partnerům a fanouškům děkujeme.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska