Městská knihovna Kravaře

GPS:
Adresa:
Bezručova 10, Kravaře 747 21
Telefon:
+420 553 653 418
Email:
kravare@okpb.cz
Web:
Vedení:
Monika Ševčíková

Knihovna poskytuje své služby v krásných prostorách bývalé školy, je velice pěkně esteticky zařízena, má vytvořen výrazný barevný dětský koutek pro maminky s malými dětmi, k dospozici jsou 3 internetová pracoviště a tiskárna, dále počítače s on-line čtenářským katalogem, který umožňuje pohled na fond knihovny z různých hledisek.
Součástí knihovny je i 8 studijních míst. V knihovně je zaveden plně automatizovaný výpůjční systém Clavius, který umožňuje pracovníkům i uživatelům poskytovat odborné i informační služby na vysoké úrovni. V rámci svých možností poskytuje knihovna i požadavky meziknihovní služby a zajišťuje čtenářům potřebné knihy z jiných knihoven. Stejně tak dává k dispozici svůj fond požadavkům z jiných knihoven.
Knihovna poskytuje rovněž kopírovací služby pro čtenáře i veřejnost a tak materiály, které jsou určeny pouze pro prezenční výpůjčky si mohou čtenáři pohodlně, na místě, okopírovat. Poskytujeme rovněž tzv. bibliograficko-informační službu, kdy se snažíme v rámci svých vědomostí, pomocí knihovního fondu příruční knihovny a také internetu, zodpovědět konkrétní faktografické dotazy svých čtenářů. Knihovní fond knihovny je 22.000 svazků ve volném výběru. Byl vyčleněn a je trvale doplňován fond regionální literatury.
 

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska