MK Ballerisimo Hlučín sbíralo v únoru cenné kovy!

Mnoho tréninků, příprav a soustředění zažily mažoretky z MK Ballerisima, které pravidelně reprezentují město Hlučín nejen na celostátních, ale také na mezinárodních soutěžích. Děvčata se na novou soutěžní sezónu začala připravovat v září 2016 a letos v únoru zahájily novou sportovní sezónu. Prvními závody pro Ballerisimačky byla mezinárodní soutěž Zlatá Hlučínská hvězda, která se konala ve sportovní hale v Hlučíně v sobotu 11. února. Na domácí půdě se mažoretkám vystupovalo skvěle. Tyto prostory totiž dobře znají a tak se ani nejmladší členky MK Ballerisima Hlučín (děvčata ve věku 3-7 let) nebála vystoupit a s úsměvem na rtech vybojovat stříbrnou a tři zlaté medaile. Starší kadetky ve věku 8-11 nezůstaly pozadu a v dopoledním bloku ještě přidaly tři bronzové a jednu zlatou medali. Mezi juniorkami (děvčata ve věku 12-15 let) zazářila Veronika Balarinová, která se stala nejen Ballerisimáckou absolutní vítězkou soutěže, ale také zlatou medailistkou. Hlučínské juniorky pak ještě doplnily sbírku medailí o stříbro za malou formaci. Přesto, že byla pro děvčata soutěž velmi úspěšná (MK Ballerisimo Hlučín bylo zařazeno mezi oddíl s největším počtem medaií), neusly mažoretky na vavřínech a již o týden později – v neděli 19.února přidaly do letošní sbírky dalších 12 cenných kovů. Většina medailí byla zlatých (celkem 7 z nich), dále 2 stříbrné a 3 bronzové. Na Hradecké hůlce bylo MK Ballerisimo Hlučín nejpočetnější výpravou co do počtu mažoretek, ale také opět jedním z nejúspěšnějších oddílů soutěže. Milým překvapením byla stříbrná medaile Adélky Stankové, sólistky v kategorii kadetek mladších. Svou zlatou medaili opět obhájila Veronika Balarinová, Melanie Kalinová a Laura Léblová. Všechna děvčata z MK Ballerisima Hlučín reprezentovala město s obrovským úspěchem, všechna odjížděla medailemi na krku a trenérky byly právem pyšné.

V tanečním studiu se zaměřením na mažoretkový sport – MK Ballerisimo Hlučín se mažoretky již od 3 let seznamují se základy tance, baletu, taneční gymnastiky a práce s hůlkou. Do oddílu během roku přichází mnoho děvčat, která mají společný sen – být mažoretkou. Pokud máte i vy doma dcerku, která ráda tancuje, skotačí a parádí se, přiveďte ji do MK Ballerisima! Oddíl pravidelně trénuje v tělocvičně na základní škole dr. M. Tyrše v Hlučíně. Nováčci se mohou hlásit během celého roku na emailu mažoretky-ballerisimo@seznam.cz , nebo mohou přijít každý pátek od 16:30 do tělocvičny na Tyršovce.

Již za týden čeká Ballerisimačky další soutěž v Karvíné, kde mimo jiné usedne do poroty jedna z trenérek MK Ballerisima Hlučín – Karin Wronová. Doufáme, že soutěž se ponese v podobném medailovém duchu, jako předchozí dvě soutěže této sezóny.

Karin Wronová

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska