Pedagogové z Hlučínska navštívili přírodní zajímavosti v regionu

Na středu 27. září připravilo Sdružení obcí Hlučínska pro pedagogy, koordinátory EVVO na školách a zástupce neziskových organizací exkurzi po vybraných přírodních lokalitách v regionu. Exkurze proběhla v rámci projektu „Jak na výuku EVVO na Hlučínsku?“, v rámci kterého vzniknou mimo jiné výukové materiály a pracovní listy pro výuku přírodovědných předmětů na základních školách v regionu.

Za doprovodu odborníků na oblasti geologie, vodní, lesní, sídelní a zemědělskou krajinu navštívili účastníci exkurze např. hlučínské bludné balvany, Poštovní rybník, Kozmické ptačí louky, genofondový sad ve Vřesině, přírodní rezervaci Dařanec nebo pískovnu v Závadě a poznali tak blíže lokality, které budou zařazeny do pracovních listů a výukových materiálů.

Během exkurze se pedagogové nejen seznámili s výše uvedenými přírodními lokalitami, ale zároveň bylo diskutováno např. o tipech na praktické otázky a úkoly pro žáky a o celkovém obsahu a podobě připravovaných materiálů tak, aby jejich výsledná podoba byla co nejlépe přizpůsobena schopnostem a dovednostem žáků na nižších i vyšších stupních základních škol.

Učební materiály budou dokončeny v příštím roce a věříme, že budou vhodným doplňkem pro výuku na našich školách.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska