Poslední jarní farmářské trhy budou s ochutnávkou vín

Poslední jarní farmářské trhy v Hlučíně, které se uskuteční na Mírovém náměstí v sobotu 21. května, budou neobvyklé. Obohatí je totiž ochutnávka a prodej kvalitních moravských vín.

„Minikošt budeme mít zdarma. Hradit se bude až konzumace od půl deci,“ prozradil prodejce David Moravec. V nabídce bude mít například nová vína tří vinařů, Zbyňka Osičky z Velkých Bílovic, z E. Mi. Vino z Nového Šaldorfu a od tamtéž také vína rodiny Nápravovy. „Celkem bude k ochutnání více jak desítka odrůd především z ročníku 2015. Některá z nich se mohou už nyní pochlubit prestižním oceněním,“ slibuje David Moravec.

Vinařství rodiny Mikulčíkových přiveze průřez svého sortimentu. „Zájemci si u nás mohou zakoupit Rulandské šedé 2014, Chardonnay 2014, Děvín 2015, Rosé Rulandské modré 2014 nebo Dornfelder 2012. Všechna naše vína pocházejí z biovinice. Na místě budeme prodávat na ochutnání jedno deci za 20, dvě deci za 40 korun. Cena za láhev je 100 korun,“ uvedl sommeliér Jan Mikulčík.

První farmářské trhy se v Hlučíně za velkého zájmu trhovců i kupujících uskutečnily loni v březnu. Rychle získaly velkou popularitu. Prodávají na nich drobní pěstitelé a výrobci, kteří mají v sortimentu domácí sýry, jogurty, džemy, netradiční pečivo, voňavé klobásy a další uzeniny, čerstvou zeleninu i sazenice. Konají se vždy dopoledne, začínají v 7 hodin. Letos jejich pořádání od města Hlučín převzala síť České trhy. Sobotou 21. května jarní část trhů v Hlučíně končí, náměstí se vrátí opět na podzim.

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

  

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska