Rekonstrukce zahrady mateřské školky v Darkovičkách na dětské přírodní hřiště

Dne 17. září 2014 proběhlo slavnostní otevření rekonstruované zahrady mateřské školy v Darkovičkách. Pásku přestřihli starosta Pavol Kubuš spolu s místostarostou Alfonsem Laňkou a zástupcem stavební firmy.

Na celou akci, která stála 2 256 000 Kč, získalo město dotaci z Operačního programu životního prostředí ve výši 1 780 000 Kč. Zbývající necelý půl milion korun se doplatil z městského rozpočtu.

Projekt řešil rekonstrukci původní zahrady mateřské školy na dětské přírodní hřiště. „Dominantou celé zahrady se stala nová pergola o rozměrech 6x9 m. Provedlo se zpevnění ploch, na které se použily přírodní materiály a vybudovaly se nové dopadové plochy z písku, štěrku a štěpky. Na zahradě se postavil umělý mokřad, který je osázen vegetací a vede přes něj můstek. Na zahradě se vysadily nové stromy a okrasné keře. Velký důraz jsme kladli především na přírodní charakter celé zahrady,“ přibližuje rozsah prací místostarosta Alfons Laňka.

Zajímavostí je umístění krbu ve venkovní učebně. Ten bude dětem a rodičům sloužit při pořádání společných akcí. Na zahradě se nově vybudoval i kopec na sáňkování a zahradu doplnily zahradní stoly a lavičky a nové dřevěné hrací prvky.

To co ale dětem udělalo největší radost, je zbrusu nová koloběžková dráha. Ta vede kolem celé školky a děti si ji také mohly hned vyzkoušet. Slavnostního otevření se totiž zúčastnil zástupce firmy KaP systém, s.r.o., která zajišťuje servis městského kamerového systému, a která se rozhodla dětem věnovat dvě zbrusu nové koloběžky.

Ing. Miroslav Pech
tiskový mluvčí

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska