Slezský aeroclub Zábřeh

GPS:
Adresa:
Hlučínská 1, Dolní Benešov 747 22
Telefon:
+420 553 655 077
Email:
aeroklub@lkza.cz
Web:
Vedení:
Jiří Hořínka

Slezský aeroklub Zábřeh - Dolní Benešov leží mezi obcí Dolní Benešov Zábřeh - železniční zastávka ČD a Bolatice. Tato  organizace sdružuje nadšence leteckého a parašutistického sportu, které v tomto areálu také provozuje. V jarních, letních a podzimních měsících je možné shlédnout parašutisty, kdy v současné době provozuje na tomto letišti společnost AIR HIT tzv. tandemové seskoky s doprovodem kameramana, které jsou velmi atraktivní a vyhledávány širokou veřejností. Místní paraklub pak zajišťuje výcvik pro začínající parašutisty a zejména soutěž parašutistů na přesnost přistání s názvem Slezské kopačky, která bývá vždy první víkend v červnu.

Dále je možné na tomto letišti zhlédnout létání bezmotorových letadel, a to jak starty pomocí navijáku nebo za motorovým letadlem, kdy pod dohledem zkušených instruktorů je možné zájemcům zajistit odpovídající výcvik s cílem získání pilotního průkazu pilota kluzáků. I zde je možné zajistit zájemcům tzv. seznamovací let  s příslušným pilotem, a to jak s využitím startu na navijáku či startu za motorovým letadlem a vyzkoušet si tak krásu onoho tichého letu kluzáku při využívání stoupavých - termických proudů.

V neposlední řadě je zde možnost zhlédnout i létání motorových letadel, se kterými si můžete rovněž dohodnout svůj let a to sám s příslušným pilotem, či malý rodinný výlet (3 osoby). Tyto možnosti jsou veřejností využívány také jako dárkové poukazy darované firmami svým zaměstnancům za dobrou práci, či poukazy u příležitosti  různých jubilejí.

Jsme schopni případné vaše požadavky zajistit nejen o víkendech, ale i během pracovních dnů, na telef. čísle 602 731 152. Přijďte se podívat, jak naši piloti zvládají své stroje během provozních dnů na našem  letišti Slezského aeroklubu Zábřeh.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska