Snídaňový happening Férová snídaně ve vaąem městě

V sobotu 12. května v 10:00 hodin se uskuteční v zámeckém nádvoří v Hlučíně snídaňový happening Férová snídaně ve vašem městě. Češi se tak připojí k desetitisícům lidí na celém světě, kteří budou oslavovat Světový den pro fair trade a podpoří tak myšlenku spravedlivého obchodu.

 
     V sobotu 12. května proběhne v Hlučíně (dvorek za zámečkem, 10:00) snídaňový happening Férová snídaně ve vašem městě. Češi se tak připojí k desetitisícům lidí na celém světě, kteří budou oslavovat Světový den pro fair trade a podpoří tak myšlenku spravedlivého obchodu.

     „Vloni se veřejného pikniku v ČR zúčastnilo 2500 lidí v 41 městech a obcích. Letos jiľ máme nahlášeno 57 měst,“ sdělila Barbora Mrázková, koordinátorka snídaňového happeningu z organizace NaZemi.

     Příjemná neformální akce propojuje fair trade s lokálními produkty. Účastníci si sami přinesou fairtradové potraviny jako banány, kakao, kávu, čaj, ale například i domácí chleba upečený z místní mouky. Nebo buchtu připravenou z místních ingrediencí a zároveň i fairtradového kakaa a fairtradového třtinového cukru.

Další podrobnosti naleznete na www.ferovasnidane.cz

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska