TJ Sokol Hošťálkovice

GPS:
Adresa:
Výhledy 321, Ostrava - Hošťálkovice 725 28
Telefon:
+420 603 498 880
Web:
Vedení:
Karel Svačina

Tělovýchovná jednota Sokol Hošťálkovice byla založena 18. října 1925. Počáteční činnost se zaměřovala na základní tělesnou výchovu s hlavním zaměřením nácviku prostných cvičení. Začátky TJ Sokol byly velmi těžké s ohledem na tehdejší ekonomickou situaci a skutečnost, že neměla žádné vlastní sportoviště. Členská základna pomalu vzrůstala a v roce 1937 se TJ Sokol stala největší místní organizací v obci. V průběhu okupace v ČSR zanikla činnost nejen TJ, ale všech českých zájmových organizací a spolků.

Po 2. světové válce docházelo k sjednocování tělovýchovy. Sokol začal obnovovat svoji činnost ihned po válce. Jednota měla již i odbor kopané, bývalý SK Hošťálkovice (založený v roce 1931).
V 50 - 60tých letech byla činnost poměrně bohatá: byly uspořádány tělovýchovné akademie, běh Hošťálkovicemi, fotbalová družstva hrála své soutěže. V průběhu let bylo vybudováno hřiště u školy, šatny, antukové hřiště a kurty, které slouží do dnešních dnů.
V Hošťálkovicích se hrála rovněž česká házená a v roce 1969 získalo družstvo žaček titul Mistra ČSSR. V letech 1970-1974 hrálo družstvo žen 1. ligu české házené. V letech 1988-2001 se hrál v Hošťálkovicích i volejbal.
V kopané se v roce 1998 – 2002 se na hřišti v Hošťálkovicích hrála 1. A třída, ale pod hlavičkou SK Hošťálkovice, což byl samostatný subjekt, nepatřící do TJ Sokol.

Po celou dobu trvání TJ Sokol byl jeho součástí odbor cvičení, který byl později přejmenován na odbor ZRTV a nyní pracuje pod hlavičkou „Sport pro všechny“.
Během existence TJ Sokol Hošťálkovice byla uskutečněna spousta sportovních i společenských akcí a odpracováno velmi mnoho bezplatných brigádnických hodin.


Text převzat z: http://www.hostalkovice.cz

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska