Základní škola Markvartovice

GPS:
Adresa:
Šilheřovická 492, Markvartovice 747 14
E-mail:
zs_markvartovice@seznam.cz
Tel.:
+420 595 052 503
Web:
Vedení:
Mgr. Šárka Kubišová

Základní škola Markvartovice je vesnická málotřídní škola s pěti úplnými ročníky.   Nová, moderní, prostorná a prosvětlená budova školy byla postavená jako bezbariérová v roce 1996, proto je také připravená pro přijetí žáků s tělesným handicapem. Svým zevnějškem i vnitřním vybavením patří k nejmodernějším školám v republice. Ve školním roce 2012/2013 ji navštěvuje 99 žáků  v 1.-5. postupném ročníku.

V budově školy je také moderní školní družina a výdejna stravy. K areálu školy patří i velká školní zahrada se zastřešeným altánkem, asfaltovým školním hřištěm a 12-cti metrovým skleníkem.

 Žáci a pedagogové ZŠ Markvartovice se podílejí na mnoha školních a mimoškolních aktivitách. Jedná se například o účast desítek žáků v zájmových kroužcích keramiky, výtvarném, sportovních a pohybových her, práce s počítačem, mažoretek, dramatiky a nepovinné výuce zpěvu a hry na flétnu a na klávesové nástroje. Ve školní družině se děti velmi rády zapojují do dramatické výchovy - hrají loutkové divadlo, sami si vymýšlejí příběhy a představení pro své spolužáky. Rovněž dopravní výchova je mezi dětmi velmi oblíbená, na školním hřišti jezdí a soutěží na jízdních kolech. Nejraději však mají sport, ať už v hodinách tělesné výchovy nebo v odpolední činnosti školní družiny. Hrají vybíjenou mezi třídami,florbal a jiné míčové a závodivé hry.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Mapa

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska